Ons aanbod

Leef & Ontwikkelhuizen

De Leef- en Ontwikkelhuizen van Deur8 bieden een veilige en vertrouwde omgeving voor jongeren die niet thuis kunnen wonen. Met diverse Leef- en Ontwikkelhuizen, afgestemd op verschillende problematiek, hulpvragen en doelgroepen, streven we ernaar om elke jongere een passende en kansrijke omgeving te bieden waarin ze kunnen gedijen en hun volledige potentieel kunnen bereiken. Deur8 heeft twee locaties (Lotus in Beneden-Leeuwen en Vijg&Olijf in Tiel) voor jongeren met diverse zorgbehoeften.

Lotus

Het Leef- en Ontwikkelhuis Lotus in Beneden-Leeuwen is een plek met twee huiselijke woongroepen waar maximaal zes jongeren per groep wonen. Het is een veilige woonomgeving voor jongeren tussen 12 en 23 jaar met complexe problematiek, zoals persoonlijkheids-, hechtings-, angst- en autisme-gerelateerde problematiek.

Dit doen wij binnen de kleinschaligheid midden in een woonwijk. Het perspectief van een jongere wordt vooropgezet; Een jongere kan binnen het Leef- en Ontwikkelhuis terug groeien naar huis/netwerk of groeien richting zelfstandigheid.

Vijg&Olijf

Voor jongeren met een complexe zorgvraag die behoefte hebben aan zeer intensieve begeleiding, biedt Deur8 twee kleinschalige leefgroepen (voor jongeren tussen 12 en 23 jaar) waar ook intensieve behandeling kan worden geboden.

De Vijg&Olijf staat bekend om zijn zorg op maat. De jongere staat centraal en wordt geaccepteerd, ongeacht zijn of haar gedrag. Op deze locatie verblijven maximaal vier jongeren binnen een 24-uurs setting. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor individuele therapie, en biedt Deur8 de optie tot diagnostiek. Binnen Vijg & Olijf krijgen jongeren handvatten aangereikt om het maximale potentieel te benutten.

Meer over ons aanbod

Zelfstandig Wonen

Jongeren van 16,5 tot 23 jaar die willen groeien zijn naar zelfstandigheid kunnen bij Deur8 een zelfstandigheids- traject doorlopen. De zelfstandigheidstrajecten kunnen een vervolg zijn op de Leef- en Ontwikkelhuizen of een instroommogelijkheid vanuit een andere plek...

Crisisopvang

Wanneer problemen escaleren en een jongere (tijdelijk) niet langer thuis kan verblijven, kan de crisisopvang van Deur8 uitkomst bieden. Een crisis ontstaat wanneer de thuissituatie zowel voor de jongere als voor de ouders of verzorgers te bedreigend of verstoord wordt...
© Deur 8 B.V.
Designed by ROSH Studios