Wanneer is crisisopvang codig?

Als problemen zodanig escaleren dat een jongere (tijdelijk) niet meer thuis kan verblijven, staat Deur8 klaar met effectieve crisisopvang.

Wat definieert een crisis?

Een crisis ontstaat wanneer de thuissituatie voor zowel jongeren als ouders of verzorgers te bedreigend of verstoord wordt. Bij dergelijke urgente situaties kunnen verwijzers zoals jeugdconsulenten of jeugdbeschermers altijd contact opnemen met Deur8, gevestigd in Beneden-Leeuwen. Voor crisisplaatsingen zijn wij 24 uur per dag beschikbaar. Bij ons vinden jongeren een veilige haven om tot rust te komen.

Onze aanpak bij crisisopvang: Een stabiele toekomst voor elke jongere

Het is ons doel om helderheid te scheppen over de huidige situatie: wat gaat goed en wat kan beter? We betrekken de jongere, ouders of verzorgers, en de verwijzer in dit gesprek. Zodra de jongere gestabiliseerd is, richten we ons op het uitstippelen van een vervolgtraject. Dit kan inhouden dat de jongere terugkeert naar de thuissituatie, of dat verdere behandeling bij Deur8 noodzakelijk is. Onze prioriteit is altijd om te onderzoeken hoe we de jongere weer veilig thuis kunnen laten wonen.

Neem direct contact op

Bent u of kent u een jongere in crisis? Wacht niet. Bel ons nu op 085-4014489 voor directe hulp.

Bel nu voor directe crisisopvang jongeren: 085-4014489

Crisisopvang

24-uurs zorg voor Jongeren bij Deur8 in Beneden-Leeuwen en omliggende steden

Bij Deur8 zijn we er trots op gespecialiseerde 24-uurs zorg te bieden aan jongeren in de regio Tiel, Geldermalsen, Zaltbommel, Beneden-Leeuwen, Buren en omgeving. We begrijpen dat sommige jongeren tijdelijk niet thuis kunnen wonen vanwege uiteenlopende omstandigheden. Ons deskundige team biedt een veilige en ondersteunende omgeving waar jongeren van 12 tot 23 jaar kunnen herstellen en groeien.

Onze ervaren professionals zijn getraind om jongeren te begeleiden bij het overwinnen van hun uitdagingen, het ontwikkelen van hun vaardigheden en het bereiken van hun volledige potentieel. We geloven in het opbouwen van sterke relaties en werken samen met de jongeren en hun families om gepersonaliseerde zorgplannen te ontwikkelen die zijn afgestemd op hun unieke behoeften en doelen.

Onze diensten naast 24-uurs zorg en crisisopvang

Bij Deur8 bieden we meer dan alleen 24-uurs zorg. We hebben een scala aan diensten ontworpen om te voldoen aan de diverse behoeften van jongeren en hun families:

  • Crisisopvang – Een onmiddellijke en veilige opvang voor jongeren in noodsituaties, waar ze worden ondersteund door ons toegewijde team.
  • Ambulant wonen – Ondersteuning voor jongeren die thuis wonen, gericht op het verbeteren van hun welzijn en zelfstandigheid.
  • Leef- en Ontwikkelhuis – Een gestructureerde omgeving waar jongeren hun leven weer op de rails kunnen krijgen en hun persoonlijke en sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen.
  • Ambulante Behandeling – Gespecialiseerde therapeutische diensten die worden aangeboden op onze locatie of bij de jongere thuis.
  • Zelfstandigheidstraining – Programma’s die zijn ontworpen om jongeren te helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om onafhankelijk te leven.
  • Zelfstandigheidshuis – Een brug tussen begeleid wonen en volledige zelfstandigheid, waar jongeren hun zelfstandigheid verder kunnen ontwikkelen.
  • ZelfstandigheidshuisPlus – Een stap verder in de reis naar zelfstandigheid, met extra ondersteuning en middelen voor jongvolwassenen.
  • Diagnostiek – Uitgebreide evaluaties en assessments om de specifieke behoeften en uitdagingen van elke jongere te identificeren.

Word deel van ons team

Deur8 is een dynamische en groeiende organisatie die altijd op zoek is naar toegewijde professionals die een verschil willen maken in het leven van jongeren. We bieden een ondersteunende werkomgeving, doorgroeimogelijkheden en de kans om bij te dragen aan de transformatie van levens. Ontdek de opwindende kansen en voordelen van werken bij Deur8.

Voor wie is crisisopvang/24-uurs zorg van Deur8?

Deur8 is er om te helpen bij de uitdagingen waarmee jongeren en hun families worden geconfronteerd. Onze diensten zijn afgestemd op de behoeften van jongeren van 12 tot 23 jaar*, en we zijn er om ondersteuning, begeleiding en zorg te bieden op elk moment van hun reis naar herstel en zelfstandigheid.

Crisisopvang jongeren in omliggende regio’s van Beneden-Leeuwen

We bieden hulp in verschillende regio’s. Hieronder een overzicht van plaatsen waar we actief zijn: