Wie ben jij? Je bent integer, je hebt humor en je staat stevig in je schoenen. Je hebt een pedagogische HBO opleiding afgerond met SKJ registratie of MBO met minimaal 5 jaar relevante ervaring en aanvullende scholing. Je hebt passie voor jeugd en jongeren en weet als geen ander wat nodig is om hen maximale kansen te bieden voor hun toekomst. Je houdt ervan om praktisch aan de slag te gaan, maar weet daarbij het grotere doel voor ogen te houden. Je hebt kennis van het gezin en het mogelijk disfunctioneren hierbinnen en inzicht in het hulpaanbod en de hulpverleningsmethodieken. Je bent betrokken, toont je nieuwsgierig en niet-veroordelend naar jongere en ouder(s)/ verzorgers. Je weet een positieve werkrelatie met hen op te bouwen. Je werkt onregelmatig en draait slaapdiensten.

Wat ga je doen?

Als Jeugdzorgwerker bij Deur8:

• Observeer en analyseer je de problematiek van jeugdigen. En verzamel je actief benodigde informatie bij alle betrokkenen en voert gesprekken met hen.

• Stel en realiseer je samen met betrokkenen en de behandelcoördinator een multidisciplinair plan van aanpak waarin concrete (behandel)doelen en passende individuele- en groepsmethoden zijn geformuleerd.

• Zet je passende (specialistische/therapeutische) interventies en complexe individuele en/ of groepsbegeleiding in, zodanig dat op basis daarvan de opvoeding en begeleiding optimaal tot zijn recht kunnen komen en een veilige opgroeisituatie voor jeugdigen is gerealiseerd.

• Bespreek en registreer je de voortgang en resultaten met de jeugdigen en overige betrokkenen. Je bewaakt de voortgang, adviseert gevraagd en ongevraagd en stelt bij waar nodig. Je stelt rapportages op met bevindingen van de resultaten en wijze van hulpverlening richting belanghebbenden.

• Biedt praktische opvoedingsondersteuning aan betrokkenen uit de leefomgeving van het kind/ de jongere en coacht de kind/ de jongere om zijn eigen hulpbronnen te kunnen aanboren met het oog op vervolg hulp.

Wat wordt er van jou verwacht? – Je bent in staat om werkzaamheden te verrichten vanuit een orthopedagogisch kader waarbij je richtinggevend bent in het behandelproces en/of pedagogisch kader binnen een groep met jeugdigen in een woongroep.

– Je bent daadkrachtig en weerbaar bij het plegen van interventies en fungeert als mentor van individuele cliënten.

– Je bent verbindend en goed in staat om een netwerk rondom de jeugdigen te creëren, ook wanneer de zorg ophoudt en adviseert, in samenspraak met relevante betrokkenen, over de best passende individuele en/ of groepsmethoden.

– Je bent communicatief sterk en zowel intern als extern een aanspreekpunt voor/namens de jeugdige. Je bouwt een relevant in- en extern netwerk op en onderhoudt dit netwerk.

Wat bieden wij jou? Een uitdagende werkplek in een leuk team waarin je het verschil kunt maken in het leven van jongeren en gezinnen. Een goede salaris, afhankelijk van werkervaring. Daarnaast bieden wij flexibele werktijden, voldoende scholingsmogelijkheden en staan we open voor ideeën met betrekking tot opleidingen.

Wordt jij onze nieuwe collega? Stuur je motivatiebrief  en cv naar werkenbij@deur8.nl

Contact

Vrijblijvende afspraak maken? Vul onderstaande gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Verzenden